1. Planlegging: 
Vi har typisk kontakt med dere på mail eller telefon, og avtaler tid og sted for opptak. Dere gir oss gjerne noen stikkord om hvilket budskap dere vil ha frem i videoen, og hva vi skal fokusere på (spesielle produkter, generell presentasjon e.l.) 
I større produksjoner møtes vi gjerne for et planleggingsmøte. I kortere presentasjonsfilmer (tilbud 3990,- eks. mva i fastpris), er ikke et eget planleggingsmøte i forkant av opptak nødvendig - om det ikke ønskes fra dere som kunde. Detaljplanleggingen tar vi da under opptak. 

2. Hvem er med?
Ansatte: Produkter og lokaler er fint å vise frem i en video, men mennesker er aller viktigst! Ha gjerne ansatt(e) på jobb under opptak som ikke er redd for å gi et smil foran kamera. Det skaper små øyeblikk av magi på skjermen. De fleste synes det er litt skummelt i starten, men det tar ikke lang tid før det er kjempegøy! Vi lover.
Tale: En kort presentasjonsfilm kan vi løse uten tale, men det er også rom for at en representant for bedriften sier noe kort foran kamera (10-15 sekunder, mens vi delvis legger andre bilder over).  Den som sier noe kan f.eks. være innehaver, daglig leder, eller en ansatt. Vi hjelper gjerne til med å "spisse" det som skal sies i opptakssituasjonen, og har tid til det antall opptak som skal til før man blir fornøyd. Null stress!
Kunder/"statister": For noen bedrifter kan det være smart å vise en kundesituasjon under opptak. Avtal gjerne med noen kjente som kan komme innom en liten tur under opptak for å være statist(er) (ansatte som er ledige, noen som jobber i nabobedriften, egne barn e.l?). Hvis det f.eks. i en butikk er snakk om å kun vise en "betalingssituasjon" i kassa, er vår erfaring at tilfeldige kunder også gjerne stiller opp (vi trenger ikke alltid filme ansikt).    

3. Opptak:
Selve opptaket tar for en kort presentasjonsfilm (35-60 sek.) et sted mellom 1,5 til 3 timer. Der tar vi kontroll, og den daglige driften kan stort sett forsette som vanlig for dere. De første 15 til 30 minuttene planlegger vi sammen, dere viser hvilke produkter vi skal fokuserer på osv. Deretter fikser vi biffen, mens dere stort sett styrer butikken som vanlig. Vi gir instrukser til ansatte (og eventuelle "statister") underveis, og setter opp "sitausjoner" vi ser egner seg på film. Dette vet vi av erfaring at ansatte på jobb bare synes er gøy. 
Vi er diskret ovenfor eventuelle kunder under opptak, så det er absolutt ingen grunn til å henge "stengt"-skiltet på døra!

4. Redigering/etterarbeid
Nå begynner den virkelige jobben for oss, mens dere kan lene dere tilbake og vente på resultatet. Redigering er en arbeidskrevende prosess, og det går fort en god arbeidsdag foran Mac'en på en presentasjonsvideo på 35-60 sekunder.

5. Levering
Innen 1-2 uker etter opptak leverer vi ferdig polert video. Vi sender dere en link på mail der dere selv kan laste ned videofilen, i et format som lett kan deles i sosiale medier, og spilles av på alle maskiner. Når dere har gitt tommel opp, sender vi faktura - garantert fri for overraskelser!
Videoen eies - og brukes fritt - av dere for alltid! Happy sharing!

Back to Top